OBVESTILO: NOVO: PREKLIC PREKUHAVANJA pitne vode v naseljih BLATNO-SUHADOL, PAVLOVA VAS, PIRŠENBREG in BOJSNO.

  ZAPRI

Akcija "Prinesi - odnesi" beleži rekordne sobote

Na tržnici se najde skoraj vse Projekt brezplačne izmenjave uporabnih stvari »Prinesi – Odnesi«, s katerim smo pričeli pred letom in pol, je eden izmed številnih, s katerimi ozaveščamo prebivalce o pomenu ponovne uporabe stvari in s tem varovanja okolja. Da so ga občani dobro sprejeli, potrjujejo rekordne sobote, ko na tržnico uporabniki prinesejo tudi več kot 790 še uporabnih predmetov, odnesejo pa več kot 350. Skupaj smo v letu in pol v ponovno uporabo predali že približno 14.000 uporabnih stvari, med drugim oblačila, obutev, igrače, otroška oprema, gospodinjski aparati, itd... S tem smo razveselili marsikoga, hkrati pa smo odložili za približno 4 tone manj kosovnega odpada.

S projektom »Prinesi – odnesi« hkrati spodbujamo in ozaveščamo tudi o krožnem gospodarstvu. Med prinesenimi stvarmi je namreč veliko ponošenih oblačil, ki ne najdejo novega lastnika, zato smo se povezali z Zadrugo Dobrote iz Dravograda. V zadrugi ves tekstil, ki ga prejmejo, presortirajo in operejo v lastni pralnici.

Nekaj ga predelajo v torbe, copate in druge uporabne stvari, nekaj ga predelajo v industrijske krpe, preostanek pa odpeljejo v obrat na Nizozemsko, kjer odpadni tekstil med drugim predelujejo tudi v toplotno izolacijo.

Več o projektu si preberite tukaj.
Odvečni tekstil gre v ponovno predelavoPrinesi - odnesi rekordnoV okviru projekta Prinesi - odnesi je lastnika zamenjalo že približno 14...


« NAZAJ NA SEZNAM

Preberite tudi...

obrazec_upn_qr_koda_placilni_nalog_spodaj_100_kos_v_zavitku_BCUPNQR100_1

Aktualna obvestila s hrbtne strani položnice

Objava: 05.11.2019

Vabljeni k branju.

000086_HHW3

AKCIJA ZBIRANJA NEVARNIH ODPADKOV V BREŽICAH

Objava: 25.10.2019

Vabljeni, da prinesete nevarne odpadke, v soboto, 16. 11. 2019.

cesta

Javno naročilo

Objava: 11.10.2019

Izbira izvajalca za izvedbo asfalterskih del

Komunala Brežice d.o.o. 2019 - vse pravice pridržane | O piškotkih
Komunalko