OBVESTILO: NOVO: Uporabnike pitne vode iz naselja Stojanski Vrh, Vinji Vrh in  Gadova peč obveščamo, da bo v četrtek, 17. 1. 2019 zaradi pranja VH Stojanski Vrh motena dobava pitne vode med 7:30 in 14:00 uro.

NUJNA VZDRŽEVALNA DELA NA VODOVODU:Uporabnike pitne vode iz dela naselij Župelevec - "Panhof", Vrhje ter Slogonsko (slika območja je na tej povezavi) obveščamo, da bo od  ponedeljka, 14. 1. 2019, do petka, 18. 1. 2019, občasno motena dobava pitne vode zaradi nujnih vzdrževalnih del na vodovodu in sicer med 7:30 in 14:00 uro.

Odgovore uporabnikom glede pitne vode na Bojsnem najdete med obvestili, povezava: https://www.komunala-brezice.si/objave/kakovost-pitne-vode-na-bojsnem


Obveščamo vas, da smo, od 25. 10. 2018 naprej, na voljo na novi lokaciji na Cesti bratov Milavcev 42, Brežice. Vabljeni.
  ZAPRI

Hrana sodi na krožnik, ne v smeti!

Hrana sodi na krožnik ne v smeti V podjetju se vseskozi zavzemamo za ohranjanje okolja in čiste narave. Zavedamo se, da je eden izmed glavnih izzivov prihodnosti problematika zavržene hrane.

V Sloveniji vsak posameznik na leto zavrže najmanj 80 kilogramov hrane, kar je tretjina kupljene oziroma pripravljene hrane. Vrednost zavržene hrane na letni ravni znaša med 200 in 500 eur na gospodinjstvo. Največ zavržemo kruha, sadja, zelenjave, mlečnih izdelkov in ostankov kuhane hrane. Najpogostejši razlogi so: preveč nakupljenega, preveliko pakiranje, plesnivost in pretečen rok uporabe.
 
Cilj projekta »Hrana sodi na krožnik, ne v smeti!« je zmanjšati in preprečiti nastajanje zavržene in odpadne hrane v občini Brežice tako v gospodinjstvih kot v vzgojno-izobraževalnih institucijah in gostinskih obratih. 
 
Ali veste?
  • Viški hrane predstavljajo 90 % obremenitve okolja z odpadki.
  • Pri njihovem razkrajanju se tvorijo plini, ki močno vplivajo na podnebne spremembe.
  • Proizvodnja, distribucija, shranjevanje in kuhanje hrane porabijo energijo, vodo in gorivo, s čimer oddajamo toplogredne pline, ki prispevajo k podnebnim spremembam.
Z načrtnim nakupovanjem hrane lahko privarčujemo od 200 do 500 eur na leto. 
Zavedajte se posledic in spremenite svoje navade. Sledite našim nasvetom kako do manj zavržene hrane, navodilom za pravilno shranjevanje živil in preizkusite recepte iz zloženke, ki smo jo za vas pripravili v podjetju Komunala Brežice. 
 
Želimo vam dober tek, s čim manj slabe vesti.
 


« NAZAJ NA SEZNAM

Preberite tudi...

Zajeta slika

Želite brezplačen Organko ali rumeno hišno posodo? Naročite pri nas.

Objava: 09.07.2018

Bi tudi vi želeli, da v vaši kuhinji ne bi bilo neprijetnih vonjav?

Komunala

ZELENO POSAVJE - za naravo in zdravje

Objava: 05.03.2018

S projektom želimo izboljšati ozaveščenost prebivalcev regije Posavje, o pomenu ohranjanja narave, okolja in ekologije, in sicer o ponovni uporabi stvari, krožnemu gospodarstvu, pomenu pitja vode iz pipe, zmanjšanja zavržene hrane in ločenega zbiranja odpadkov (jedilno olje, kavna usedlina).

logo

Plastična vrečka si ne zasluži všečka

Objava: 25.10.2016

Kot družbeno odgovorno in okoljsko zavedno podjetje se zavedamo, da je eden izmed večjih okoljskih izzivov prihodnosti problematika plastičnih vrečk, ki predstavlja resno grožnjo našemu planetu.

6

Ekološki projekt »Ohranimo čisto okolje«

Objava: 21.09.2016

Živimo v času velikega tehnološkega razvoja in skokovitega napredka na vseh področjih človeškega življenja.

FOTO1

Za čisto okolje vozim na jedilno olje

Objava: 10.01.2018

Odpadno jedilno olje je odpadek, za katerega praviloma ne pomislimo, da bi lahko bil škodljiv za naravo. Zaradi tega ga večina gospodinjstev ne odlaga pravilno in tako ne poskrbi, da se ta odpadek ponovno uporabi kot ekološko gorivo.

Komunala Brežice d.o.o. 2019 - vse pravice pridržane | O piškotkih