OBVESTILO: Uporabnike pitne vode iz dela Župelevca, Vrhja, Slogonskega, Rakovca, Jereslavca, Kapel in Podvinja obveščamo, da bo v četrtek, 9. 7. 2020, ponekod do popoldanskih ur motena dobava pitne vode zaradi polnjenja vodovodnega sistema po vzdrževalnih delih.

Uporabnike pitne vode iz Križ obveščamo, da od 6. 7. 2020 do preklica velja omejitev rabe pitne vode.

Uporabnike iz Vitovca obveščamo, da bo med 6. 7. in 10. 7. 2020. med 8. 00 in 14.00 uro občasno motena dobava pitne vode zaradi vzdrževalnih del na vodovodnem omrežju.

Vsa obvestila, vezana na delovanje Komunale Brežice, v času ko veljajo še nekateri ukrepi povezani s COVID-19, najdete tukaj. ZAPRI

Komunala Brežice prejemnica nagrade Press in priznanja Horus 2016 – Slovenska nagrada za družbeno odgovornost

Komunala Brežice prejela nagrado Press in priznanje HORUS 2016 Komunala Brežice je v petek, 9. decembra v Mariboru prejela nagrado Press in priznanje HORUS 2016 – slovenska nagrada za družbeno odgovornost.

Nagrado podeljujejo letos že osmič, in sicer IRDO - Inštitut za razvoj družbene odgovornosti in PRSS – Slovensko društvo za odnose z javnostmi v sodelovanju s številnimi podpornimi partnerji, zlasti Združenjem delodajalcev Slovenije, Združenjem Manager, Štajersko gospodarsko zbornico in CNVOS - Centrom za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij ter drugimi. Nagrado sofinancirajo prijavitelji, Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po
svetu, Urad RS za mladino in Veleposlaništvo ZDA v Ljubljani.

»Podobno kot vizionarska podjetja, najbolj uspešna na svetu stoletje dolgo, dokazujejo tudi prejemniki nagrad in priznanj HORUS, da se družbena odgovornost izplača tudi na kratek, predvsem pa na dolgi rok,« je ob podelitvi letošnjih nagrad povedal predsednik organizacijskega odbora Horus in predsednik Strokovnega sveta inštituta IRDO zasl. prof. ddr. Matjaž Mulej.

Na razpisu, ki je bil letos objavljen že osmič je Komunala Brežice, ki posluje šele peto leto, po merilu družbeno odgovornega poslovanja, prejela nagrado Press in priznanje za strateško celovitost pravne osebe.
 
Družbena odgovornost je ena izmed glavnih vrednot našega podjetja. Odgovornosti do družbe za svoja dejanja se v podjetju zavedamo na vseh področjih delovanja: v odnosu do okolja, svojih uporabnikov, svojih zaposlenih, lastnikov in poslovnih partnerjev ter pri izvajanju svojih storitev.
 
V podjetju se strogo držimo etičnih in moralnih načel pri odnosu do svojih zaposlenih, uporabnikov, poslovnih partnerjev in do širšega okolja, kar je prepoznala tudi strokovna komisija, ki nas je ocenjevala.
 
V podjetju se zavedamo ranljivosti okolja in minljivosti naravnih dragocenosti, zato spodbujamo zaposlene, poslovne partnerje, občane in najmlajše k smotrni porabi naravnih virov in zanesljivemu ločevanju odpadkov.
V ta namen izvajamo preko 30 projektov za ozaveščanje na leto. Večji med njimi so projekt ekološki projekt »Ohranimo čisto okolje«, projekt brezplačne menjave uporabnih stvari »Prinesi – odnesi«, »Plasstična vrečka si ne zasluži všeča«, »Zdravo – bolj zdravo – voda iz pipe«, projekt za manj zavržene hrane »Hrana sodi na krožnik, ne v smeti!«, »Kdor ločuje, privarčuje«, aktivnosti za oživitev tržnice v Brežicah, in drugi.
 
V podjetju si prizadevamo za izgradnjo dobrih medsebojnih odnosov z uporabniki, s ciljem zadovoljnega uporabnika. Z inovativnim in učinkovitim pristopom do ozaveščanja uporabnikov ter dodatnim odvozom odpadne embalaže od doma smo v samo štirih letih dosegli zavidljive rezultate, in sicer:
  • za 156 % več zbrane odpadne embalaže,
  • za 72 % več ločeno zbranih odpadkov,
  • za 1078 % več zbranega bio-razgradljivega kuhinjskega in zelenega vrtnega odpada,
  • za 46% manj mešanih komunalnih odpadkov za obdelavo pred odlaganjem
  • za 48 % manj odloženih odpadkov. 
Z informiranjem in ozaveščanjem pa smo dosegli tudi zavidljive finančne rezultate, saj zaradi  projektov za ozaveščanje občani na letni ravni privarčujejo približno 400.000 evrov, ki bi jih sicer morali plačati za obdelavo in odlaganje mešanega odpada. To za 4-člansko družino pomeni vsak mesec približno 5,6 evra manj na položnici.


« NAZAJ NA SEZNAM

Preberite tudi...

images.

Omejitev rabe pitne vode na vodovodnem sistemu Križe

Objava: 06.07.2020

Od vključno 6. 7. 2020 do preklica velja omejitev rabe pitne vode na območju vodovodnega sistema Križe.

65652971_fp-xl

Urnik svetovalne pisarne MKČN za mesec julij

Objava: 30.06.2020

Objavljamo urnik delovanja svetovalne pisarne MKČN za mesec julij. Svetovalna pisarna v Brežicah deluje na novi lokaciji - Centralna čistilna naprava Brežice.

exclamation-001

Obvestila o procesu dela v času epidemije korona virusa

Objava: 30.03.2020

Vsa obvestila na enem mestu

IMG_20200330_093253

Prepoved uporabe igral na javnih površinah v času epidemije

Objava: 30.03.2020

Do nadaljnjega je prepovedans uporaba igral na javnih površinah.

unnamed

Informacije s hrbtne strani položnice

Objava: 06.02.2020

Preberite aktualno

Komunala Brežice d.o.o. 2020 - vse pravice pridržane | O piškotkih
Komunalko