OBVESTILO:

Uporabnike iz Cankarjeve ulice, Gubčeve ulice, Kopitarjeve ulice in Hrastinske poti obveščamo, da bo 20.4.2021, predvidoma od 7.30 do 10.00, motena dobava pitne vode, zaradi nujnih vzdrževalnih del na vodovodnem omrežju.

Uporabnike iz Vitovca obveščamo, da bo do 21. 4. 2021 občasno motena dobava pitne vode zaradi obnavljanja vodovodnih priključkov. 

Uprabnike iz mesta Brežice obveščamo, da bo do 30. 4. 2021 občasno motena dobava pitne vode zaradi redne menjave vodomerov.

Vsa obvestila, vezana na delovanje Komunale Brežice v času ukrepov, povezanih s COVID-19, najdete tukaj.

ZAPRI

Komunala Brežice prejemnica nagrade Press in priznanja Horus 2016 – Slovenska nagrada za družbeno odgovornost

Komunala Brežice prejela nagrado Press in priznanje HORUS 2016 Komunala Brežice je v petek, 9. decembra v Mariboru prejela nagrado Press in priznanje HORUS 2016 – slovenska nagrada za družbeno odgovornost.

Nagrado podeljujejo letos že osmič, in sicer IRDO - Inštitut za razvoj družbene odgovornosti in PRSS – Slovensko društvo za odnose z javnostmi v sodelovanju s številnimi podpornimi partnerji, zlasti Združenjem delodajalcev Slovenije, Združenjem Manager, Štajersko gospodarsko zbornico in CNVOS - Centrom za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij ter drugimi. Nagrado sofinancirajo prijavitelji, Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po
svetu, Urad RS za mladino in Veleposlaništvo ZDA v Ljubljani.

»Podobno kot vizionarska podjetja, najbolj uspešna na svetu stoletje dolgo, dokazujejo tudi prejemniki nagrad in priznanj HORUS, da se družbena odgovornost izplača tudi na kratek, predvsem pa na dolgi rok,« je ob podelitvi letošnjih nagrad povedal predsednik organizacijskega odbora Horus in predsednik Strokovnega sveta inštituta IRDO zasl. prof. ddr. Matjaž Mulej.

Na razpisu, ki je bil letos objavljen že osmič je Komunala Brežice, ki posluje šele peto leto, po merilu družbeno odgovornega poslovanja, prejela nagrado Press in priznanje za strateško celovitost pravne osebe.
 
Družbena odgovornost je ena izmed glavnih vrednot našega podjetja. Odgovornosti do družbe za svoja dejanja se v podjetju zavedamo na vseh področjih delovanja: v odnosu do okolja, svojih uporabnikov, svojih zaposlenih, lastnikov in poslovnih partnerjev ter pri izvajanju svojih storitev.
 
V podjetju se strogo držimo etičnih in moralnih načel pri odnosu do svojih zaposlenih, uporabnikov, poslovnih partnerjev in do širšega okolja, kar je prepoznala tudi strokovna komisija, ki nas je ocenjevala.
 
V podjetju se zavedamo ranljivosti okolja in minljivosti naravnih dragocenosti, zato spodbujamo zaposlene, poslovne partnerje, občane in najmlajše k smotrni porabi naravnih virov in zanesljivemu ločevanju odpadkov.
V ta namen izvajamo preko 30 projektov za ozaveščanje na leto. Večji med njimi so projekt ekološki projekt »Ohranimo čisto okolje«, projekt brezplačne menjave uporabnih stvari »Prinesi – odnesi«, »Plasstična vrečka si ne zasluži všeča«, »Zdravo – bolj zdravo – voda iz pipe«, projekt za manj zavržene hrane »Hrana sodi na krožnik, ne v smeti!«, »Kdor ločuje, privarčuje«, aktivnosti za oživitev tržnice v Brežicah, in drugi.
 
V podjetju si prizadevamo za izgradnjo dobrih medsebojnih odnosov z uporabniki, s ciljem zadovoljnega uporabnika. Z inovativnim in učinkovitim pristopom do ozaveščanja uporabnikov ter dodatnim odvozom odpadne embalaže od doma smo v samo štirih letih dosegli zavidljive rezultate, in sicer:
  • za 156 % več zbrane odpadne embalaže,
  • za 72 % več ločeno zbranih odpadkov,
  • za 1078 % več zbranega bio-razgradljivega kuhinjskega in zelenega vrtnega odpada,
  • za 46% manj mešanih komunalnih odpadkov za obdelavo pred odlaganjem
  • za 48 % manj odloženih odpadkov. 
Z informiranjem in ozaveščanjem pa smo dosegli tudi zavidljive finančne rezultate, saj zaradi  projektov za ozaveščanje občani na letni ravni privarčujejo približno 400.000 evrov, ki bi jih sicer morali plačati za obdelavo in odlaganje mešanega odpada. To za 4-člansko družino pomeni vsak mesec približno 5,6 evra manj na položnici.


« NAZAJ NA SEZNAM

Preberite tudi...

Voščilo velika noč 2021

Naše voščilo ob velikonočnih praznikih

Objava: 02.04.2021

Voščimo vam mirne in lepe velikonočne praznike

20210327_104832

Za čiščenje občine Brežice se je odločilo več kot 400 prostovoljcev

Objava: 29.03.2021

Za čiščenje občine Brežice se je odločilo več kot 400 prostovoljcev

čista okolica

Letos bo čiščenje okolja izvedeno posamično

Objava: 05.03.2021

Bodimo varuhi okolja

111016_old-clothes

NAPOVEDUJEMO: SPOMLADANSKI ODVOZ TEKSTILA

Objava: 05.03.2021

Naročite hišni odvoz tekstila

Prešern-Goldenstein

Približuje se kulturni dan 8. februar, ki je PREŠERNOV DAN

Objava: 04.02.2021

Ta dan obeležuje obletnico smrti največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna

Komunala Brežice d.o.o. 2021 - vse pravice pridržane | O piškotkih
Komunalko
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave

Izjava o skladnosti (ZDSMA)

Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (ZDSMA), ureja ukrepe za zagotovitev dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zavezancev po tem zakonu za vse uporabnike, zlasti za uporabnike z različnimi oblikami oviranosti. Ta zakon se uporablja za državne organe, organe samoupravnih lokalnih skupnosti in osebe javnega prava

Na trenutni spletni strani so izvedene potrebne prilagoditve spletne strani po ZDMSA.
Povezava do ZDSMA: http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?sop=2018-01-1351.