OBVESTILO: Uporabnike iz Gabrja pri Dobovi obveščamo, da bo od petka, 4. 9. 2020 do srede, 30. 9. 2020, med 7.30 in 14.30 uro občasno motena dobava pitne vode zaradi vzdrževalnih del na vodovodnem omrežju.

Vsa obvestila, vezana na delovanje Komunale Brežice, v času ko veljajo še nekateri ukrepi povezani s COVID-19, najdete tukaj. ZAPRI

Komunala Brežice z novimi uličnimi zbiralniki za e-odpadke in odpadne baterije

2 V Občini Brežice smo v zadnjih štirih letih občutno zmanjšali količino zbranih mešanih komunalnih odpadkov – s 5200 ton na neverjetnih 2800 ton. Hkrati smo podvojili količino odpadkov, ki jih zberemo ločeno. Med temi odpadki je tudi odslužena elektronska oprema. Postavitev novih uličnih zbiralnikov bo ločeno zbiranje tovrstnih odpadkov še dodatno spodbudila.
Slavnostna predaja 30 uličnih zbiralnikov je potekala 10. novembra na ZRC Boršt.

Da je postavitev novih uličnih zbiralnikov pomemben korak v smeri odgovornega ravnanja z okoljem in manjšega obremenjevanja narave na odlagališčih odpadkov, so se strinjali tudi drugi predstavniki izvajalcev gospodarskih javnih služb iz okoliških občin – Krškega, Sevnice in Kostanjevice na Krki, ki so v Zbirno-reciklažnem centru Boršt s podpisom sprejeli 30 uličnih zbiralnikov in s simbolično oddajo e-odpadkov pospremili novo pridobitev. Z novo pridobitvijo se omenjene občine pridružujejo vseslovenskemu projektu ozaveščanja o pravilnem ravnanju z elektronskimi odpadki in odpadnimi baterijami LIFE Gospodarjenje z e-odpadki, ki poteka pod okriljem družbe ZEOS in pod sloganom E-cikliraj. Potrošniku želimo še posebej približati možnost oddaje odsluženih manjših gospodinjskih aparatov. Prepogosto se namreč dogaja, da se ti znajdejo med mešanimi komunalnimi odpadki, v tako imenovanih črnih zabojnikih. Vsebujejo namreč težke kovine, ki so za okolje zelo nevarne.
 
Lokacije uličnih zbiralnikov v občini Brežice
Zbiralniki se nahajajo na sledečih lokacijah:
  • v mestu Brežice na Slomškovi ulici, pri Gimnaziji Brežice in pri Mladinskem centru Brežice,
  • v Dobovi pri igrišču,
  • na Bizeljskem nasproti pošte. 
Kaj lahko odvržete v nove ulične zbiralnike?
Zbiralniki so namenjeni zbiranju manjših kosov odpadne električne in elektronske opreme (telefoni, mobiteli, feni, brivski aparati,…) ter odpadnih baterij.
 
Ostalo večjo odpadno električno in elektronsko opremo lahko oddate na ZRC Boršt.
1


« NAZAJ NA SEZNAM

Preberite tudi...

l_942

Obvestilo uporabnikom

Objava: 09.09.2020

Navodila za obisk sprejemne pisarne Komunale Brežice.

65652971_fp-xl

Urnik svetovalne pisarne MKČN za mesec september

Objava: 31.08.2020

Objavljamo urnik delovanja svetovalne pisarne MKČN za mesec september. Svetovalna pisarna v Brežicah deluje na novi lokaciji - Centralna čistilna naprava Brežice.

Komunala portreti-3

»Prinesi-odnesi« odpira svoja vrata na zadnjo počitniško soboto

Objava: 27.08.2020

»Prinesi-odnesi« odpira svoja vrata na zadnjo počitniško soboto.Vabljeni med 8. in 12. uro!

nevarni odpadki slika

ZBIRANJE NEVARNIH ODPADKOV

Objava: 12.08.2020

Za gospodinjstva je brezplačno.

Zajeta slika1

NOVOST ZA VSE, KI STE SPOROČALI STANJE NA VODOMERU PREKO E-POŠTE

Objava: 11.08.2020

Sprememba s 1. 9. 2020.

Komunala Brežice d.o.o. 2020 - vse pravice pridržane | O piškotkih
Komunalko