OBVESTILO: Uporabnike pitne vode iz Malega Obreža obveščamo, da bo v torek - 29. 11. 2022, med 7.30 do predvidoma 14.00 ure občasno motena dobava pitne vode zaradi prevezav na vodovodnem omrežju.

  ZAPRI

Na mednarodnem festivalu nagradili animirani film »Olje nekoliko drugače«

Insert risanke Na prvem mednarodnem tekmovalnem festivalu izobraževalnih programov o varovanju vode WEP EFFECT 2020 je nagrado v kategoriji video materialov prejel animirani film »Olje nekoliko drugače«, ki je nastal na pobudo Komunale Brežice v sklopu evropskega projekta »Z.O.J.O. - Olje nekoliko drugače«.
 
Osrednja tema festivala, ki ga je organiziralo društvo Vodna agencija, je bilo ozaveščanje o vodi in trajnostno komuniciranje z javnostjo. Tekmovanje je zaradi trenutnih razmer potekalo v spletni obliki. Vsa prejeta dela, ki so jih prispevala sodelujoča komunalna podjetja, organizacije in ustanove iz sedmih držav je ocenjevala šestčlanska mednarodna strokovna žirija. Dela so ocenjevali v naslednjih kategorijah: tiskani materiali, videoposnetki, izobraževalna aplikacija ali spletna stran in scenski prikaz ali predmet. Dogodek je potekal pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.
 
»Z animiranim filmom smo želeli na zanimiv in mlajšim generacijam privlačen način opozoriti na pomen pravilnega ravnanja z odpadnim jedilnim oljem, ki je velik onesnaževalec vodnih virov. Samo 1 liter tega odpadka lahko onesnaži kar milijon litrov pitne vode. Tudi v kanalizacijo ne sodi. Odlagamo ga v posebne zbiralnike, ki so bili med našimi občani lepo sprejeti. Verjamemo, da je k temu prispeval tudi nagrajeni film«, je povedala direktorica Komunale Brežice, mag. Jadranka Novoselc. Največ prijav je bilo oddanih ravno v kategoriji video materialov, kjer je bil nagrajen animirani film »Olje nekoliko drugače«. Film so poleg Komunale Brežice pripravile komunale iz Sevnice, Krškega in Radeč z Občino Sevnica in Društvom za tretje življenjsko obdobje U3. Film si lahko skupaj z otroki ogledate na spodnji povezavi.
 
Povezava do objave animiranega filma »Olje nekoliko drugače« na spletnem youtube kanalu Komunale Brežice: https://www.youtube.com/watch?v=onyombolaKM
 
 


« NAZAJ NA SEZNAM

Preberite tudi...

vabilo etzo KB

»Oblačila izmenjujem, da okolje varujem!«

Objava: 18.11.2022

Evropski teden zmanjševanja odpadkov je pred vrati!

Komunala

5. MEDNARODNI DAN E-ODPADKOV BODO OBELEŽILI TUDI V LJUBLJANI

Objava: 13.10.2022

Na svetuje bilo samo v letu 2022 proizvedeno 24,5 milijonov ton malih e-odpadkov.

index

USKLADITEV PODATKOV ZA OBRAČUN KOMUNALNIH STORITEV

Objava: 05.09.2022

Preberite obvestilo!

images2

VIŠJE CENE KOMUNALNIH STORITEV

Objava: 17.07.2022

S 1. 8. 2022 stopajo v veljavo nove cene komunalnih storitev.

eKomunalko stran

Prenovljeni portal eKomunalko že čaka na vas

Objava: 01.08.2022

Vabljeni k prijavi in uporabi!

Komunala Brežice d.o.o. 2022 - vse pravice pridržane | O piškotkih
Komunalko
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave