OBVESTILO:

Uporabnike iz Cankarjeve ulice, Gubčeve ulice, Kopitarjeve ulice in Hrastinske poti obveščamo, da bo 20.4.2021, predvidoma od 7.30 do 10.00, motena dobava pitne vode, zaradi nujnih vzdrževalnih del na vodovodnem omrežju.

Uporabnike iz Vitovca obveščamo, da bo do 21. 4. 2021 občasno motena dobava pitne vode zaradi obnavljanja vodovodnih priključkov. 

Uprabnike iz mesta Brežice obveščamo, da bo do 30. 4. 2021 občasno motena dobava pitne vode zaradi redne menjave vodomerov.

Vsa obvestila, vezana na delovanje Komunale Brežice v času ukrepov, povezanih s COVID-19, najdete tukaj.

ZAPRI

Na mednarodnem festivalu nagradili animirani film »Olje nekoliko drugače«

Insert risanke Na prvem mednarodnem tekmovalnem festivalu izobraževalnih programov o varovanju vode WEP EFFECT 2020 je nagrado v kategoriji video materialov prejel animirani film »Olje nekoliko drugače«, ki je nastal na pobudo Komunale Brežice v sklopu evropskega projekta »Z.O.J.O. - Olje nekoliko drugače«.
 
Osrednja tema festivala, ki ga je organiziralo društvo Vodna agencija, je bilo ozaveščanje o vodi in trajnostno komuniciranje z javnostjo. Tekmovanje je zaradi trenutnih razmer potekalo v spletni obliki. Vsa prejeta dela, ki so jih prispevala sodelujoča komunalna podjetja, organizacije in ustanove iz sedmih držav je ocenjevala šestčlanska mednarodna strokovna žirija. Dela so ocenjevali v naslednjih kategorijah: tiskani materiali, videoposnetki, izobraževalna aplikacija ali spletna stran in scenski prikaz ali predmet. Dogodek je potekal pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.
 
»Z animiranim filmom smo želeli na zanimiv in mlajšim generacijam privlačen način opozoriti na pomen pravilnega ravnanja z odpadnim jedilnim oljem, ki je velik onesnaževalec vodnih virov. Samo 1 liter tega odpadka lahko onesnaži kar milijon litrov pitne vode. Tudi v kanalizacijo ne sodi. Odlagamo ga v posebne zbiralnike, ki so bili med našimi občani lepo sprejeti. Verjamemo, da je k temu prispeval tudi nagrajeni film«, je povedala direktorica Komunale Brežice, mag. Jadranka Novoselc. Največ prijav je bilo oddanih ravno v kategoriji video materialov, kjer je bil nagrajen animirani film »Olje nekoliko drugače«. Film so poleg Komunale Brežice pripravile komunale iz Sevnice, Krškega in Radeč z Občino Sevnica in Društvom za tretje življenjsko obdobje U3. Film si lahko skupaj z otroki ogledate na spodnji povezavi.
 
Povezava do objave animiranega filma »Olje nekoliko drugače« na spletnem youtube kanalu Komunale Brežice: https://www.youtube.com/watch?v=onyombolaKM
 
 


« NAZAJ NA SEZNAM

Preberite tudi...

Voščilo velika noč 2021

Naše voščilo ob velikonočnih praznikih

Objava: 02.04.2021

Voščimo vam mirne in lepe velikonočne praznike

20210327_104832

Za čiščenje občine Brežice se je odločilo več kot 400 prostovoljcev

Objava: 29.03.2021

Za čiščenje občine Brežice se je odločilo več kot 400 prostovoljcev

čista okolica

Letos bo čiščenje okolja izvedeno posamično

Objava: 05.03.2021

Bodimo varuhi okolja

111016_old-clothes

NAPOVEDUJEMO: SPOMLADANSKI ODVOZ TEKSTILA

Objava: 05.03.2021

Naročite hišni odvoz tekstila

Prešern-Goldenstein

Približuje se kulturni dan 8. februar, ki je PREŠERNOV DAN

Objava: 04.02.2021

Ta dan obeležuje obletnico smrti največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna

Komunala Brežice d.o.o. 2021 - vse pravice pridržane | O piškotkih
Komunalko
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave

Izjava o skladnosti (ZDSMA)

Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (ZDSMA), ureja ukrepe za zagotovitev dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zavezancev po tem zakonu za vse uporabnike, zlasti za uporabnike z različnimi oblikami oviranosti. Ta zakon se uporablja za državne organe, organe samoupravnih lokalnih skupnosti in osebe javnega prava

Na trenutni spletni strani so izvedene potrebne prilagoditve spletne strani po ZDMSA.
Povezava do ZDSMA: http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?sop=2018-01-1351.