OBVESTILO: Uporabnike iz Gabrja pri Dobovi in Pistač obveščamo, da bo od ponedeljka, 20. 7. 2020 do predvidoma 28. 8. 2020, v okviru med 7.30 in 14.30 uro občasno motena dobava vode zaradi vzdrževalnih del na vodovodu.

Uporabnike iz Malega Vrha obveščamo, da bo danes, 7. 8. 2020, do predvidoma 14.30 ure motena dobava vode zaradi popravila okvare na vodovodnem omrežju.

Uporabnike pitne vode iz Križ obveščamo, da od 6. 7. 2020 do preklica velja omejitev rabe pitne vode.

Vsa obvestila, vezana na delovanje Komunale Brežice, v času ko veljajo še nekateri ukrepi povezani s COVID-19, najdete tukaj. ZAPRI

Obvestila o procesu dela v času epidemije korona virusa

exclamation-001 Sprejemna pisarna na upravi

Zaradi zmanjševanja možnosti prenosa koronavirusa vas pozivamo, da do nadaljnjega vse zadeve v zvezi z našimi storitvami urejate preko elektronskega naslova: info@komunala-brezice.si ali telefonske številke: 07/ 620 92 50.


Odvoz odpadkov in urnik dela Zbirnega centra Boršt

Zbirni center Boršt bo od ponedeljka, 18.5.2020 dalje, obratoval po običajnem urniku za poletni čas, ob delovnikih od 7. do 19. ure, ob sobotah od 8. do 13. ure, ob nedeljah in praznikih pa ne bo obratoval.
 
Ravno tako smo pričeli z rednim organiziranim odvozom  kosovnega odpada s 5-7 m3 zabojniki od doma. Interes je velik, zato prosimo uporabnike, da pravočasno rezervirate termin odvoza na telefonsko številko 07/6209 253 in se dogovorite za termin. Čakalna doba je več kot mesec dni. Lahko pa tovrstne odpadke v času obratovanja sami pripeljete na zbirni center Boršt.
 
V kolikor uporabniki sami pripeljete odpadke, veljajo naslednja pravila:
Na Zbirni Center Boršt vstopa le po en uporabnik.
Naši zaposleni vas bodo, zaradi zaščite zaposlenih in vas uporabnikov, pri sortiranju odpadkov le pravilno usmerjali.
 
Naša naloga je, da zaščitimo naše zaposlene in tudi vas uporabnike, saj bomo le z zdravimi zaposlenimi lahko zagotovili nemoteno izvajanje gospodarskih javnih služb.
 
Proces hišnega zbiranja in odvoza odpadkov tudi v času epidemije poteka nemoteno, po urniku.
Praznjenje zvonov na ekoloških otokih poteka nemoteno.

Kam spadajo odpadki oseb, ki kažejo znake bolezni COVID – 19?
Osebe, ki imajo potrjeno okužbo oziroma so zaradi suma na okužbo s koronavirusom COVID-19 v domači oskrbi, naj osebne odpadke (na primer uporabljene robčke in rokavice iz lateksa) ter odpadke od čiščenja prostorov (na primer krpe za enkratno uporabo) odložijo v plastično vrečo za odpadke in jo, ko je polna, tesno zavežejo. To vrečo naj nato namestijo v drugo plastično vrečo za odpadke in tudi to tesno zavežejo ter jo ločeno hranijo vsaj 72 ur, preden jo odložijo v zunanji zabojnik za mešane komunalne odpadke (preostanek odpadkov). Druge gospodinjske odpadke lahko odlagate kot običajno. Omenjena priporočila so objavljena tudi na spletni strani NIJZ.


Pogrebna služba

Ukrepi, ki jih izvajamo pri opravljanju pogrebne in pokopališke dejavnosti v času epidemije, so pripravljeni skladno s smernicami Nacionalnega inštituta za javno zdravje in panožne stroke.

Naročila pogrebnih storitev in pokopov sprejemamo:
- vsak delovnik med 7. in 15. uro na 041 637 059, enaka številka velja tudi izven delovnega časa,
- na elektronski naslov mitja.stergar@komunala-brezice.si.
 
Za urejanje najemov grobnih prostorov nas lahko kontaktirate vsak delovnik.
 
Poslovilni objekt – vežica trenutno ni v uporabi. Slovo od pokojnika se izvaja brez kropljenja, izražanje sožalja svojcem naj poteka brez telesnih stikov.
Pogrebna slovesnost se izvaja zunaj in v najožjem družinskem krogu. Na slovesnosti je prisotno pogrebno moštvo z zastavonošo, vendar brez izvajanja spremljevalnih dogodkov (govor, pevci, trobenta idr.). Zagotavlja se pietetno izvajanje pogreba.
Z natančnimi navodili boste seznanjeni pri naročilu pogrebnih storitev.
Ukrepi bodo trajali do preklica.


Tržnica Brežice

Vlada RS je na dopisni seji sprejela Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodaje blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, ki je začel veljati 16.3.2020 ob 00.00 uri.
Odlok vsebuje tudi določene izjeme. Začasna prepoved ponujanja in prodaje blaga in storitev tako med drugim NE velja za nakup živilskih izdelkov v prodajalnah z živili, prav tako pa bo dovoljena prodaja kmetijskih pridelkov na kmetijah in prodaja kmetijskih pridelkov na prostem, kot je tržnica Brežice.

Obratovalni čas Tržnice je od ponedeljka do sobote, med 6.00 in 13.00 uro. Izjema je akcija Prinesi-odnesi, ki ostaja zaprta.

Pri gibanju in zadrževanju na Tržnici Brežice je ob upoštevanju ohranjanja varne razdalje do drugih oseb obvezna uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela, kot so šal, ruta ali podobne oblike zaščite, ki prekrijejo nos in usta, ter zaščitnih rokavic. Uporabniki so si dolžni zaščitno opremo zagotoviti sami.


Odvajanje in čiščenje odpadnih voda

Nadaljujemo z odvozom grezničnih gošč po planu odvoza. O predvidenem terminu boste pravočasno pisno obveščeni.
  


« NAZAJ NA SEZNAM

Preberite tudi...

tekstil

Hišni odvoz tekstila

Objava: 28.07.2020

Prestavljeno na jesenski čas.

65652971_fp-xl

Urnik svetovalne pisarne MKČN za mesec avgust

Objava: 31.07.2020

Objavljamo urnik delovanja svetovalne pisarne MKČN za mesec avgust. Svetovalna pisarna v Brežicah deluje na novi lokaciji - Centralna čistilna naprava Brežice.

shutterstock_81942301

OBJAVLJAMO PROSTO DELOVNO MESTO

Objava: 22.07.2020

V objavi najdete povezavo do objave prostega delovnega mesta STROJNIK

HERE_Real-Time_Traffic-product_detail-hero_2880x960

Spremenjen prometni režim pri pokopališču Brežice

Objava: 20.07.2020

Obnova drugega dela parkirišča.

images.

Omejitev rabe pitne vode na vodovodnem sistemu Križe

Objava: 06.07.2020

Od vključno 6. 7. 2020 do preklica velja omejitev rabe pitne vode na območju vodovodnega sistema Križe.

Komunala Brežice d.o.o. 2020 - vse pravice pridržane | O piškotkih
Komunalko