OBVESTILO:

Uporabnike iz Cankarjeve ulice, Gubčeve ulice, Kopitarjeve ulice in Hrastinske poti obveščamo, da bo 20.4.2021, predvidoma od 7.30 do 10.00, motena dobava pitne vode, zaradi nujnih vzdrževalnih del na vodovodnem omrežju.

Uporabnike iz Vitovca obveščamo, da bo do 21. 4. 2021 občasno motena dobava pitne vode zaradi obnavljanja vodovodnih priključkov. 

Uprabnike iz mesta Brežice obveščamo, da bo do 30. 4. 2021 občasno motena dobava pitne vode zaradi redne menjave vodomerov.

Vsa obvestila, vezana na delovanje Komunale Brežice v času ukrepov, povezanih s COVID-19, najdete tukaj.

ZAPRI

Obvestila o procesu dela v času epidemije korona virusa

exclamation-001 Sprejemna pisarna na upravi

Zaradi zmanjševanja možnosti prenosa koronavirusa vas pozivamo, da do nadaljnjega vse zadeve v zvezi z našimi storitvami urejate preko elektronskega naslova: info@komunala-brezice.si ali telefonske številke: 07/ 620 92 50.


Odvoz odpadkov in urnik dela Zbirnega centra Boršt

Zbirni center Boršt obratuje po običajnem urniku: ob delovnikih od 7. do 19. ure, ob sobotah od 8. do 13. ure, ob nedeljah in praznikih pa je zaprt.
 
Redni organizirani odvoz kosovnega odpada s 5-7 m3 zabojniki od doma poteka normalno. Interes je velik, zato prosimo uporabnike, da pravočasno rezervirate termin odvoza na telefonsko številko 07/6209 253 in se dogovorite za termin. Čakalna doba je 60 dni. Lahko pa tovrstne odpadke v času obratovanja sami pripeljete na zbirni center Boršt.
 
V kolikor uporabniki sami pripeljete odpadke, veljajo naslednja pravila:
Na Zbirni Center Boršt vstopa le po en uporabnik.
Naši zaposleni vas bodo, zaradi zaščite zaposlenih in vas uporabnikov, pri sortiranju odpadkov le pravilno usmerjali.
 
Naša naloga je, da zaščitimo naše zaposlene in tudi vas uporabnike, saj bomo le z zdravimi zaposlenimi lahko zagotovili nemoteno izvajanje gospodarskih javnih služb.
 
Proces hišnega zbiranja in odvoza odpadkov tudi v času epidemije poteka nemoteno, po urniku.
Praznjenje zvonov na ekoloških otokih poteka nemoteno.

Kam spadajo odpadki oseb, ki kažejo znake bolezni COVID – 19?
Osebe, ki imajo potrjeno okužbo oziroma so zaradi suma na okužbo s koronavirusom COVID-19 v domači oskrbi, naj osebne odpadke (na primer uporabljene robčke in rokavice iz lateksa) ter odpadke od čiščenja prostorov (na primer krpe za enkratno uporabo) odložijo v plastično vrečo za odpadke in jo, ko je polna, tesno zavežejo. To vrečo naj nato namestijo v drugo plastično vrečo za odpadke in tudi to tesno zavežejo ter jo ločeno hranijo vsaj 72 ur, preden jo odložijo v zunanji zabojnik za mešane komunalne odpadke (preostanek odpadkov). Druge gospodinjske odpadke lahko odlagate kot običajno. Omenjena priporočila so objavljena tudi na spletni strani NIJZ.


Pogrebna služba

Ukrepi, ki jih izvajamo pri opravljanju pogrebne in pokopališke dejavnosti v času epidemije, so pripravljeni skladno s smernicami Nacionalnega inštituta za javno zdravje in panožne stroke.

Naročila pogrebnih storitev in pokopov sprejemamo:
- vsak delovnik med 7. in 15. uro na 041 637 059, enaka številka velja tudi izven delovnega časa,
- na elektronski naslov mitja.stergar@komunala-brezice.si.
 
Za urejanje najemov grobnih prostorov nas lahko kontaktirate vsak delovnik.
 
Poslovilni objekt – vežica trenutno ni v uporabi. Slovo od pokojnika se izvaja brez kropljenja, izražanje sožalja svojcem naj poteka brez telesnih stikov.
Pogrebna slovesnost se izvaja zunaj in v najožjem družinskem krogu do 6 oseb. Na slovesnosti je prisotno pogrebno moštvo z zastavonošo, vendar brez izvajanja spremljevalnih dogodkov (govor, pevci, trobenta idr.). Zagotavlja se pietetno izvajanje pogreba.
Z natančnimi navodili boste seznanjeni pri naročilu pogrebnih storitev.
Ukrepi bodo trajali do preklica.


Tržnica Brežice

Vlada RS je na dopisni seji sprejela Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodaje blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, ki je začel veljati 16.3.2020 ob 00.00 uri.
Odlok vsebuje tudi določene izjeme. Začasna prepoved ponujanja in prodaje blaga in storitev tako med drugim NE velja za nakup živilskih izdelkov v prodajalnah z živili, prav tako pa bo dovoljena prodaja kmetijskih pridelkov na kmetijah in prodaja kmetijskih pridelkov na prostem, kot je tržnica Brežice.

Obratovalni čas Tržnice je od ponedeljka do sobote, med 6.00 in 13.00 uro. Izjema je akcija Prinesi-odnesi, ki ostaja zaprta.

Pri gibanju in zadrževanju na Tržnici Brežice je ob upoštevanju ohranjanja varne razdalje do drugih oseb obvezna uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela, kot so šal, ruta ali podobne oblike zaščite, ki prekrijejo nos in usta, ter zaščitnih rokavic. Uporabniki so si dolžni zaščitno opremo zagotoviti sami.


Odvajanje in čiščenje odpadnih voda

Nadaljujemo z odvozom grezničnih gošč po planu odvoza. O predvidenem terminu boste pravočasno pisno obveščeni.
  


« NAZAJ NA SEZNAM

Preberite tudi...

Voščilo velika noč 2021

Naše voščilo ob velikonočnih praznikih

Objava: 02.04.2021

Voščimo vam mirne in lepe velikonočne praznike

20210327_104832

Za čiščenje občine Brežice se je odločilo več kot 400 prostovoljcev

Objava: 29.03.2021

Za čiščenje občine Brežice se je odločilo več kot 400 prostovoljcev

čista okolica

Letos bo čiščenje okolja izvedeno posamično

Objava: 05.03.2021

Bodimo varuhi okolja

111016_old-clothes

NAPOVEDUJEMO: SPOMLADANSKI ODVOZ TEKSTILA

Objava: 05.03.2021

Naročite hišni odvoz tekstila

Prešern-Goldenstein

Približuje se kulturni dan 8. februar, ki je PREŠERNOV DAN

Objava: 04.02.2021

Ta dan obeležuje obletnico smrti največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna

Komunala Brežice d.o.o. 2021 - vse pravice pridržane | O piškotkih
Komunalko
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave

Izjava o skladnosti (ZDSMA)

Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (ZDSMA), ureja ukrepe za zagotovitev dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zavezancev po tem zakonu za vse uporabnike, zlasti za uporabnike z različnimi oblikami oviranosti. Ta zakon se uporablja za državne organe, organe samoupravnih lokalnih skupnosti in osebe javnega prava

Na trenutni spletni strani so izvedene potrebne prilagoditve spletne strani po ZDMSA.
Povezava do ZDSMA: http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?sop=2018-01-1351.