Obvestilo za javnost

obvestilo-al-pa Obvestilo za javnost
V izogib napačnemu razumevanju trenutne situacije in nenamernemu ali celo namernemu zavajanju naših uporabnikov Komunala Brežice podaja odgovor in pojasnila, vezana na predlagan poračun in spremembo cen komunalnih storitev v občini Brežice.
  1. Komunala Brežice izvaja regulirano dejavnost, za katero mora občinski svet sprejeti ceno, ki pokriva stroške izvajanja teh storitev.
  2. V letu 2022 smo bili priča izrednim dvigom cen na vseh nivojih, še posebej na področju cen elektrike in goriv, kar je imelo neposreden vpliv na stroške našega poslovanja. Zato cena, ki je bila sprejeta za leto 2022, ne pokriva teh stroškov, saj tega ob sprejemu ni bilo mogoče predvideti.
  3. Komunala Brežice trenutno ne izkazuje nobene izgube, saj mora občinski svet skladno z veljavno zakonodajo in občinskim odlokom sprejeti poračun za razliko v ceni, ki je posledica zunanjih dejavnikov (višanja vseh cen) in ne poslovanja Komunale Brežice.
  4. Do izgube bi prišlo samo v primeru, če bi se občinski svet odločil, da ne bo potrdil poračuna za višje stroške iz naslova dviga cen elektrike, goriv, materiala in ostalih surovin ter storitev. S tem bi seveda nastala nepopravljiva škoda Komunali Brežice in posledično Občini Brežice, ki je lastnica podjetja.
  5. Medtem ko lahko ostala podjetja začasno ustavijo proizvodnjo, ko so cene stroškov previsoke, mi tega ne moremo storiti in smo morali prečrpavati tako pitno vodo kot tudi odpadno vodo, odvažati odpadke tudi takrat, ko so bile cene elektrike, goriv daleč najvišje v zgodovini. Te stroške je potrebno pokriti.
  6. V korist Komunale Brežice in njenega poslovanja govori predvsem dejstvo, da 10 let ni imela nobenih težav. V letu 2022 pa se je zgodila vojna v Ukrajini in vsesplošen dvig cen po celem svetu. Ocenjujemo, da bi bilo neprimerno, da bi se tovrstne okoliščine zmotno uporabljalo za razvrednotenje uspešnega podjetja in za obračunavanje z njegovim poslovodstvom.
  7. V teh trenutkih si kot podjetje, ki opravlja izjemno odgovorno in pomembno vlogo in ki ni po svoji krivdi v tej situaciji, želimo predvsem treznega in odgovornega komuniciranja. Vse z namenom razumevanja dejanskega stanja in omogočanja nemotene oskrbe naših uporabnikov.« NAZAJ NA SEZNAM

Preberite tudi...

obvestilo-al-pa

V BREŽICAH SE NAKAZUJE POSKUS UNIČENJA JAVNEGA PODJETJA

Objava: 17.03.2023

V Brežicah se nakazuje poskus uničenja javnega podjetja zaradi zasebnih interesov

Brezice_z_dreves-foto_Boris_Strmsek-1

Skupaj očistimo občino Brežice

Objava: 23.03.2023

Vabljeni, da se nam pridružite v soboto, 15. 4. 2023 na tradicionalni čistilni akciji.

Tekstil jesen

NAPOVEDNIK: SPOMLADANSKI ODVOZ TEKSTILA

Objava: 08.03.2023

VABLJENI K PRIJAVI

Komunala

5. MEDNARODNI DAN E-ODPADKOV BODO OBELEŽILI TUDI V LJUBLJANI

Objava: 13.10.2022

Na svetuje bilo samo v letu 2022 proizvedeno 24,5 milijonov ton malih e-odpadkov.

index

USKLADITEV PODATKOV ZA OBRAČUN KOMUNALNIH STORITEV

Objava: 05.09.2022

Preberite obvestilo!

Komunala Brežice d.o.o. 2023 - vse pravice pridržane | O piškotkih
Komunalko
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave