OBVESTILO:

Uporabnike iz Cankarjeve ulice, Gubčeve ulice, Kopitarjeve ulice in Hrastinske poti obveščamo, da bo 20.4.2021, predvidoma od 7.30 do 10.00, motena dobava pitne vode, zaradi nujnih vzdrževalnih del na vodovodnem omrežju.

Uporabnike iz Vitovca obveščamo, da bo do 21. 4. 2021 občasno motena dobava pitne vode zaradi obnavljanja vodovodnih priključkov. 

Uprabnike iz mesta Brežice obveščamo, da bo do 30. 4. 2021 občasno motena dobava pitne vode zaradi redne menjave vodomerov.

Vsa obvestila, vezana na delovanje Komunale Brežice v času ukrepov, povezanih s COVID-19, najdete tukaj.

ZAPRI

Odprtje nove vodne vrtine Glogov Brod

DSC_0108 Naše podjetje je skupaj z Občino Brežice, ki je investirala v novo vodno vrtino, predstavilo pomembno pridobitev na področju dolgoročnega zagotavljanja pitne vode v brežiški občini.  Vodni vir Glogov Brod predstavlja izjemno pomembno zalogo pitne vode, saj znaša skupna kapaciteta obeh vrtin, obnovljene (VT-1/84) in nove (VT-2/15), 130 litrov/sekundo in ima letno dovoljenje za odvzem pitne vode 3.910.000 kubičnih metrov, kar predstavlja pomembno zalogo vode za naslednjih 50 let. 
 
Občina Brežice se močno zaveda pomena, ki ga ima kakovostna pitna voda za življenje ljudi. Zato je v letih 2013 do 2015 s pomočjo evropskih uresničila projekt Hidravlične izboljšave vodovodnega sistema, v okviru katerega je bilo obnovljenih in dograjenih skoraj 30 km cevovoda. Občina je že ob projektu načrtovala gradnjo nove vrtine Glogov Brod, vendar takrat to ni bil upravičen strošek, zato je vrtina postala samostojen projekt, za katerega je občina sama zagotovila sredstva. Za izvedbe vrtine in črpališča ter ostale ureditve in opremo, med temi tudi obnovo transformatorske postaje, je občina namenila 520.000 evrov lastnih sredstev, Javno podjetje Komunala Brežice d.o.o. pa je kot upravljalec vodovodnega sistema vodilo postopek z izvajalci.
 
Direktor Aleksander Zupančič je ob predstavitvi nove pridobitve povedal, da ga izredno veseli, da smo z realizacijo nove vodne vrtnine v Glogovem Brodu poskrbeli za oskrbo s pitno vodo v prihodnosti. Ponosni smo na kakovostno pitno vodo, ki jo zagotavljamo 22.000 občanom v sedmih vodooskrbnih območjih in na kar 10.600 vodovodnih priključkih.
 
Podatki kažejo, da poraba pitne vode, tako v svetu kot v Sloveniji, strmo narašča, zaloge pa se hitro zmanjšujejo. Po predvidevanjih strokovnjakov bo v prihodnosti prav oskrba s kakovostno pitno vodo ena poglavitnih težav naše družbe.
 
Direktor je še povedal, da oskrba s pitno vodo ne pomeni zgolj, da zadostna količina vode priteče skozi pipo, temveč mora biti voda zdravstveno ustrezna, hkrati pa moramo skrbeti za zaščito in iskanje novih vodnih virov.
 
Vodno zajetje Glogov Brod leži pod Artičami na severnem pasu ravnice Krško-Brežiškega polja. Gre za območje zemeljske gube, ki se je pred tisočletji začela pogrezati, okrog nje pa so se ustvarili peščeno prodnati in glineni nasipi, ki so obvarovali zaloge pitne vode pred zunanjimi vplivi vse do danes. Skrb za vodni vir je zdaj iz rok narave prevzelo naše podjetje.
 
Na lokaciji vodnega vira Glogov Brod je bil sicer že v osemdesetih letih urejen vodnjak z zajemom pitne vode, v našem javnem podjetju smo se zaradi dotrajanih cevi skupaj z občino Brežice odločili poleg obstoječega vodnjaka vzpostaviti novo vrtino, izdelano iz nerjavnih cevi.
 
Pri preizkusu vrtine smo opravili tudi analize kakovosti vode, ki so pokazale, da gre za vodo visoke kakovosti. Ker v Komunali Brežice v prihodnost zremo z odgovornostjo, nameravamo v prihodnjih desetih letih v sodelovanju z Občino Brežice zamenjati vse salonitne cevovode, zagotoviti dodatno akumulacijo vodooskrbnega sistema Brežice, poiskati lokacije rezervnih vodnih virov in jih ustrezno zaščititi. Ob tem si kot poglavitno nalogo zadajamo zmanjšanje vodne izgube na obstoječih sistemih, saj bodo tako lahko ohranili vodne vire.
 
 
 
DSC_0065DSC_0060DSC_0064DSC_0067DSC_0079DSC_0070DSC_0074DSC_0071DSC_0085DSC_0092DSC_0095DSC_0104


« NAZAJ NA SEZNAM

Preberite tudi...

Voščilo velika noč 2021

Naše voščilo ob velikonočnih praznikih

Objava: 02.04.2021

Voščimo vam mirne in lepe velikonočne praznike

20210327_104832

Za čiščenje občine Brežice se je odločilo več kot 400 prostovoljcev

Objava: 29.03.2021

Za čiščenje občine Brežice se je odločilo več kot 400 prostovoljcev

čista okolica

Letos bo čiščenje okolja izvedeno posamično

Objava: 05.03.2021

Bodimo varuhi okolja

111016_old-clothes

NAPOVEDUJEMO: SPOMLADANSKI ODVOZ TEKSTILA

Objava: 05.03.2021

Naročite hišni odvoz tekstila

Prešern-Goldenstein

Približuje se kulturni dan 8. februar, ki je PREŠERNOV DAN

Objava: 04.02.2021

Ta dan obeležuje obletnico smrti največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna

Komunala Brežice d.o.o. 2021 - vse pravice pridržane | O piškotkih
Komunalko
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave

Izjava o skladnosti (ZDSMA)

Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (ZDSMA), ureja ukrepe za zagotovitev dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zavezancev po tem zakonu za vse uporabnike, zlasti za uporabnike z različnimi oblikami oviranosti. Ta zakon se uporablja za državne organe, organe samoupravnih lokalnih skupnosti in osebe javnega prava

Na trenutni spletni strani so izvedene potrebne prilagoditve spletne strani po ZDMSA.
Povezava do ZDSMA: http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?sop=2018-01-1351.