OBVESTILO:

Uporabnike iz Cankarjeve ulice, Gubčeve ulice, Kopitarjeve ulice in Hrastinske poti obveščamo, da bo 20.4.2021, predvidoma od 7.30 do 10.00, motena dobava pitne vode, zaradi nujnih vzdrževalnih del na vodovodnem omrežju.

Uporabnike iz Vitovca obveščamo, da bo do 21. 4. 2021 občasno motena dobava pitne vode zaradi obnavljanja vodovodnih priključkov. 

Uprabnike iz mesta Brežice obveščamo, da bo do 30. 4. 2021 občasno motena dobava pitne vode zaradi redne menjave vodomerov.

Vsa obvestila, vezana na delovanje Komunale Brežice v času ukrepov, povezanih s COVID-19, najdete tukaj.

ZAPRI

Za čiščenje občine Brežice se je odločilo več kot 400 prostovoljcev

20210327_104832 V Komunali Brežice zaradi epidemioloških razmer letos nismo nastopili kot organizator čistilne akcije »Očistimo Brežice«.
»Ker so se na nas obračali skrbni občani, ki so želeli poskrbeti za čisto in urejeno okolje, smo jim omogočili prevzem rokavic in vreč za odpadke ter odvoz zbranih odpadkov z določenih lokacij,« je povedala mag. Jadranka Novoselc, direktorica Komunale Brežice.
Tako smo zagotovili potrebni material za več kot 400 prostovoljcev. Med prostovoljci, ki so v preteklih dneh in minuli vikend pobirali odpadke, so bili predstavniki krajevnih skupnosti, turističnih društev, ribiške družine, planincev in podjetnikov. Čiščenju gozdnih poti, obcestnih jarkov in Vrbine so se pridružili tudi zaposleni iz Komunale Brežice.

»Žal smo tudi letos opazili, da nekateri občani še vedno odlagajo odpadke nepravilno in sicer v naravo. Divja odlagališča se pojavljajo zaradi posameznikov, ki odpadke namesto na Zbirni center Boršt odpeljejo v Vrbino.   Divja odlagališča predstavljajo tudi odpadki, ki so namesto v posode odloženi poleg posod na ekološkem otoku,« je dodala Novoselčeva.

V Komunali Brežice spodbujamo okoljsko ozaveščenost svojih uporabnikov in s številnimi projekti delujemo preventivno ter opozarjamo na minljivost naravnih dobrin. Veseli smo, da so otroci naši prvi pomočniki pri širjenju okoljske zavesti. Najmlajši so pri čiščenju sodelovali z veliko zavzetostjo in hkrati z vprašanjem »Kdo je ta odpadek vrgel na tla?«. Da ima vsak odpadek svoje točno določeno mesto, se naučijo že v nižjih razredih osnovne šole.
Člani Ribiške družine Brežice so očistili brežine Save (Foto Ribiška družina Brežice)Uporabniki lahko enkrat letno naročijo odvoz kosovnega odpada. Odpadki ne sodijo v naravo (Foto Dar20210327_125846


« NAZAJ NA SEZNAM

Preberite tudi...

Voščilo velika noč 2021

Naše voščilo ob velikonočnih praznikih

Objava: 02.04.2021

Voščimo vam mirne in lepe velikonočne praznike

čista okolica

Letos bo čiščenje okolja izvedeno posamično

Objava: 05.03.2021

Bodimo varuhi okolja

111016_old-clothes

NAPOVEDUJEMO: SPOMLADANSKI ODVOZ TEKSTILA

Objava: 05.03.2021

Naročite hišni odvoz tekstila

Prešern-Goldenstein

Približuje se kulturni dan 8. februar, ki je PREŠERNOV DAN

Objava: 04.02.2021

Ta dan obeležuje obletnico smrti največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna

NOVO JN.

Nova javna naročila

Objava: 22.01.2021

Dobava pečinskega agregata in dobava električne energije

Komunala Brežice d.o.o. 2021 - vse pravice pridržane | O piškotkih
Komunalko
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave

Izjava o skladnosti (ZDSMA)

Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (ZDSMA), ureja ukrepe za zagotovitev dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zavezancev po tem zakonu za vse uporabnike, zlasti za uporabnike z različnimi oblikami oviranosti. Ta zakon se uporablja za državne organe, organe samoupravnih lokalnih skupnosti in osebe javnega prava

Na trenutni spletni strani so izvedene potrebne prilagoditve spletne strani po ZDMSA.
Povezava do ZDSMA: http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?sop=2018-01-1351.