OBVESTILO: OBVESTILO UPORABNIKOM - PCT POGOJ

Spoštovani, zaradi zmanjševanja možnosti prenosa koronavirusa vas pozivamo, da po vladnem odloku pri vstopu v poslovne prostore Komunale Brežice izpoljnjujete PCT pogoj. V kolikor ga ne, do nadaljnega vse zadeve v zvezi z našimi storitvami urejate preko elektronskega naslova: info@komunala-brezice.si ali telefonske številke: 07620 92 50. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Obvestilo o moteni vodo oskrbi zaradi nujnih vzdrževalnih del na vodovodnem omrežju.
24.9.2021 od 8.00 do 13.00 ure
Ulica Kozjanskih borcev, Mladinska ulica, Obrtna ulica 25,
Cesta svobode 35 OMW
Cesta svobode 33 Mizarstvo in trgovina Škofljanec d.o.o.
Cesta svobode 31 M Tehnika, Lagea trgovsko podjetje, Gostilna
Ulica Alenke Gerlovič 9, Hofer Brežice

  ZAPRI

Za čiščenje občine Brežice se je odločilo več kot 400 prostovoljcev

20210327_104832 V Komunali Brežice zaradi epidemioloških razmer letos nismo nastopili kot organizator čistilne akcije »Očistimo Brežice«.
»Ker so se na nas obračali skrbni občani, ki so želeli poskrbeti za čisto in urejeno okolje, smo jim omogočili prevzem rokavic in vreč za odpadke ter odvoz zbranih odpadkov z določenih lokacij,« je povedala mag. Jadranka Novoselc, direktorica Komunale Brežice.
Tako smo zagotovili potrebni material za več kot 400 prostovoljcev. Med prostovoljci, ki so v preteklih dneh in minuli vikend pobirali odpadke, so bili predstavniki krajevnih skupnosti, turističnih društev, ribiške družine, planincev in podjetnikov. Čiščenju gozdnih poti, obcestnih jarkov in Vrbine so se pridružili tudi zaposleni iz Komunale Brežice.

»Žal smo tudi letos opazili, da nekateri občani še vedno odlagajo odpadke nepravilno in sicer v naravo. Divja odlagališča se pojavljajo zaradi posameznikov, ki odpadke namesto na Zbirni center Boršt odpeljejo v Vrbino.   Divja odlagališča predstavljajo tudi odpadki, ki so namesto v posode odloženi poleg posod na ekološkem otoku,« je dodala Novoselčeva.

V Komunali Brežice spodbujamo okoljsko ozaveščenost svojih uporabnikov in s številnimi projekti delujemo preventivno ter opozarjamo na minljivost naravnih dobrin. Veseli smo, da so otroci naši prvi pomočniki pri širjenju okoljske zavesti. Najmlajši so pri čiščenju sodelovali z veliko zavzetostjo in hkrati z vprašanjem »Kdo je ta odpadek vrgel na tla?«. Da ima vsak odpadek svoje točno določeno mesto, se naučijo že v nižjih razredih osnovne šole.
Člani Ribiške družine Brežice so očistili brežine Save (Foto Ribiška družina Brežice)Uporabniki lahko enkrat letno naročijo odvoz kosovnega odpada. Odpadki ne sodijo v naravo (Foto Dar20210327_125846


« NAZAJ NA SEZNAM

Preberite tudi...

prinesi odnesi plakat

PRINESI ODNESI odpira svoja vrata

Objava: 01.07.2021

VABLJENI NA TRŽNICO BREŽICE

nevarni-odpadki

Napovednik: AKCIJA ZBIRANJA NEVARNIH ODPADKOV

Objava: 04.05.2021

Lokacija: parkirišče NC Intermarket, 8. 5. 2021

nagelj

Voščilo za 1. maj

Objava: 26.04.2021

Iskrene čestitke vsem občankam in občanom.

zem

Danes praznujemo drugi materinski dan - dan matere Zemlje

Objava: 22.04.2021

🍀 Prav vsako naše okolju prijazno dejanje se bo povrnilo tako nam, kot tudi našim zanamcem.

Voščilo velika noč 2021

Naše voščilo ob velikonočnih praznikih

Objava: 02.04.2021

Voščimo vam mirne in lepe velikonočne praznike

Komunala Brežice d.o.o. 2021 - vse pravice pridržane | O piškotkih
Komunalko
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave

Izjava o skladnosti (ZDSMA)

Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (ZDSMA), ureja ukrepe za zagotovitev dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zavezancev po tem zakonu za vse uporabnike, zlasti za uporabnike z različnimi oblikami oviranosti. Ta zakon se uporablja za državne organe, organe samoupravnih lokalnih skupnosti in osebe javnega prava

Na trenutni spletni strani so izvedene potrebne prilagoditve spletne strani po ZDMSA.
Povezava do ZDSMA: http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?sop=2018-01-1351.