OBVESTILO: Uporabnike iz Globokega, Bojsnega in dela Župelevca obveščamo, da bo danes, 13. 12. 2019, do 14. ure motena dobava pitne vode zaradi popravila okvare na vodovodnem omrežju. Motena dobava pitne vode zaradi popravila okvar bo tudi na Dvorcah in sicer občasno do 15. ure ter v delu Cerkelj (trasa pokopališče - Gazice), do predvidoma 14:00 ure.

Uporabnike iz Kapel obveščamo, da bo od torka, 3. 12. 2019 do predvidoma ponedeljka, 16. 12. 2019, motena dobava pitne vode v delu Kapel (trasa osnovna šola - odcep za Rakovec), zaradi nujnih vzdrževalnih del na vodovodnem omrežju.


  ZAPRI

Zopet dokazali da smo INOVATIVNI

60338906_2308381339255180_4454523531455102976_o AmCham Slovenija (ameriška gospodarska zbornica) v okviru programa Best of the Best znova išče in nagrajuje najboljše poslovne prakse v podjetjih, članih AmCham Slovenija. V sklopu Inovativnost so se predstavili izjemni posamezniki in skupine, ki s svojimi inovativnimi poslovnimi praksami v slovenski poslovni prostor vnašajo nova znanja, pristope, izdelke, procese in poslovne modele. Letošnja zmagovalca v sklopu Inovativnost sta podjetji Agitavit Solutions in Javno podjetje Komunala Brežice s projektom 'S pametnimi odpadki korak k čistejšemu okolju'.
V okviru projekta Best of the Best AmCham Slovenija že peto leto zapored izpostavlja, predstavlja in nagrajuje najboljše poslovne prakse. Izjemni projekti in najboljše poslovne prakse v slovenski poslovni prostor vnašajo nova znanja, pristope, izdelke, procese in poslovne modele na inovativen način. S svojo kreativnostjo in energijo ne motivirajo le zaposlenih v podjetjih, ampak celotno poslovno skupnost, s povezovanjem, sodelovanjem in zaupanjem pa širijo znanje, izkušnje in optimizem.
V sklopu Inovativnost so se predstavili:
  • Agitavit Solutions in Javno podjetje komunala Brežice: S pametnimi odpadki korak k čistejšemu okolju,
  • BTC: BTC Living Lab - City As a Lab,
  • Bajda: Bajda-Ultra Vergin.
Naziv najboljšega v sklopu Inovativnost in s tem uvrstitev v finale za najboljšo prakso leta 2019 je na dogodku, ki ga je povezoval Saša Jerković, po izboru občinstva, komisije Best Practice Academy in aktivnega poslušalca Andreja Krajnerja iz NLB pripadel podjetjema Agitavit Solutions in Javno podjetje komunala Brežice s projektom 'S pametnimi odpadki korak k čistejšemu okolju'.

Zmagovalci, predstavniki podjetij Agitavit in Javno podjetje komunala Brežice, so se zahvalili vsem, ki so glasovali za njih, in dodali, da je varovanje okolja pomembna tematika, na katero je potrebno opozarjati. »Ob tem vse pozivamo, da se zavedamo pravilnega ločevanja in odlaganja odpadkov, mi pa si bomo še naprej prizadevali, da bomo izboljšali naš delovni proces in okolijske razmere v državi«.
»V AmCham Slovenija s pomočjo naših članov počnemo veliko inovativnih stvari. Med njimi bi izpostavila predvsem Partnerstva za spremembe, inovativno platformo sodelovanja, ki že peto leto zapored zbližuje in združuje gospodarstvo in javno upravo, inovativni pa smo tudi v AmCham Komisiji za intelektualno lastnino, kjer skušamo predvsem osveščati, kako pomembna je intelektualna lastnina za podjetja in državo. V AmCham Slovenija radi poudarjamo, da če smo konkurenčni v projektih in kreativni v državi, bomo konkurenčni tudi navzven, zato zelo spodbujamo inovativnost« je povedala direktorica operative in vodja za mednarodno sodelovanje v AmCham Slovenija Vida Dolenc Pogačnik.
»V sklopu projekta Best of the Best je v petih sezonah sodelovalo več kot 110 projektov. Vsako leto je velika gneča v sklopu Inovativnost. Številne poslovne prakse kažejo na to, da smo v slovenski poslovni skupnosti inovativni in ustvarjalni – tako od produktnih, trajnostnih pa do inovacij poslovnih modelov in socialnih inovacij. Inovativnost je preskok od znanja k sposobnosti, da to znanje uporabimo in ustvarimo nekaj novega, ustvarimo inovacijo in danes predstavljeni projekti odražajo prav to,« pa je dodala vodja projekta Best of the Best Tonja Avsenik.

Zmagovalni projekt: Agitavit Solutions in Javno podjetje komunala Brežice: S pametnimi odpadki korak k čistejšemu okolju

Koncept interneta stvari vse bolj spreminja naša življenja, hkrati pa podjetjem ponuja priložnost za inovativno poslovanje. V Javnem podjetju komunala Brežice veliko pozornosti namenjajo ozaveščanju uporabnikov o omejenosti naravnih virov ter spodbujanju trajnostnega ravnanja in ponovne uporabe. Z namenom pametnejšega ravnanja z odpadki in dobrega zgleda so v sodelovanju z Agitavit Solutions izvedli pilotni projekt digitalizacije, katerega cilj je bil vzpostavitev celovitega informacijskega sistema za upravljanje omrežja zabojnikov na ekoloških otokih in pridobiti informacije o prednostih uvedbe na celotno območje. S pametno rešitvijo SensIoT Waste v tradicionalnih zabojnikih spremljajo točno stanje polnosti, njihovo lokacijo in varnost ter tako optimizirajo odvoze smeti in izboljšujejo kakovost celotne storitve. Komunala Brežice število opravljenih poti in s tem strošek praznjenja odpadkov tako lahko na letni ravni zmanjša za do 50 odstotkov. Z razširitvijo obstoječe infrastrukture na celotno območje Občine Brežice želijo nadaljevati zasledovanje ciljev družbe brez odpadkov (t.i. Zero Waste) in ozaveščati občane za odgovorno ravnanje. Projekt je eden redkih dejanskih primerov implementacije interneta stvari pri nas, ki rešujejo resnične poslovne izzive, ter kot tak orje ledino razvoju IoT-informacijske tehnologije in tudi konceptu interneta stvari — v Sloveniji in tudi širše.

(https://www.amcham.si/sl/zmagovalca-v-sklopu-inovativnost-sta-agitavit-solutions.html)
AMAL214860184863_2308381085921872_4647612066943729664_o60287176_2308381165921864_3873571321396854784_o


« NAZAJ NA SEZNAM

Preberite tudi...

obrazec_upn_qr_koda_placilni_nalog_spodaj_100_kos_v_zavitku_BCUPNQR100_1

Aktualna obvestila s hrbtne strani položnice

Objava: 05.11.2019

Vabljeni k branju.

cesta

Javno naročilo

Objava: 11.10.2019

Izbira izvajalca za izvedbo asfalterskih del

istockphoto-868257504-612x612

Navodila za odlaganje odpadkov v kontejner za hišni odvoz kosovnih odpadkov

Objava: 01.10.2019

Pripravili smo kratek vodnik, kaj sodi v kontejner in kaj ne.

111016_old-clothes

NAPOVEDUJEMO: HIŠNI ODVOZ TEKSTILA V MESECU OKTOBRU

Objava: 26.09.2019

Naročite hišni odvoz tekstila.

Komunala Brežice d.o.o. 2019 - vse pravice pridržane | O piškotkih
Komunalko