OBVESTILO:

Uporabnike iz Cankarjeve ulice, Gubčeve ulice, Kopitarjeve ulice in Hrastinske poti obveščamo, da bo 20.4.2021, predvidoma od 7.30 do 10.00, motena dobava pitne vode, zaradi nujnih vzdrževalnih del na vodovodnem omrežju.

Uporabnike iz Vitovca obveščamo, da bo do 21. 4. 2021 občasno motena dobava pitne vode zaradi obnavljanja vodovodnih priključkov. 

Uprabnike iz mesta Brežice obveščamo, da bo do 30. 4. 2021 občasno motena dobava pitne vode zaradi redne menjave vodomerov.

Vsa obvestila, vezana na delovanje Komunale Brežice v času ukrepov, povezanih s COVID-19, najdete tukaj.

ZAPRI

Zopet dokazali da smo INOVATIVNI

60338906_2308381339255180_4454523531455102976_o AmCham Slovenija (ameriška gospodarska zbornica) v okviru programa Best of the Best znova išče in nagrajuje najboljše poslovne prakse v podjetjih, članih AmCham Slovenija. V sklopu Inovativnost so se predstavili izjemni posamezniki in skupine, ki s svojimi inovativnimi poslovnimi praksami v slovenski poslovni prostor vnašajo nova znanja, pristope, izdelke, procese in poslovne modele. Letošnja zmagovalca v sklopu Inovativnost sta podjetji Agitavit Solutions in Javno podjetje Komunala Brežice s projektom 'S pametnimi odpadki korak k čistejšemu okolju'.
V okviru projekta Best of the Best AmCham Slovenija že peto leto zapored izpostavlja, predstavlja in nagrajuje najboljše poslovne prakse. Izjemni projekti in najboljše poslovne prakse v slovenski poslovni prostor vnašajo nova znanja, pristope, izdelke, procese in poslovne modele na inovativen način. S svojo kreativnostjo in energijo ne motivirajo le zaposlenih v podjetjih, ampak celotno poslovno skupnost, s povezovanjem, sodelovanjem in zaupanjem pa širijo znanje, izkušnje in optimizem.
V sklopu Inovativnost so se predstavili:
  • Agitavit Solutions in Javno podjetje komunala Brežice: S pametnimi odpadki korak k čistejšemu okolju,
  • BTC: BTC Living Lab - City As a Lab,
  • Bajda: Bajda-Ultra Vergin.
Naziv najboljšega v sklopu Inovativnost in s tem uvrstitev v finale za najboljšo prakso leta 2019 je na dogodku, ki ga je povezoval Saša Jerković, po izboru občinstva, komisije Best Practice Academy in aktivnega poslušalca Andreja Krajnerja iz NLB pripadel podjetjema Agitavit Solutions in Javno podjetje komunala Brežice s projektom 'S pametnimi odpadki korak k čistejšemu okolju'.

Zmagovalci, predstavniki podjetij Agitavit in Javno podjetje komunala Brežice, so se zahvalili vsem, ki so glasovali za njih, in dodali, da je varovanje okolja pomembna tematika, na katero je potrebno opozarjati. »Ob tem vse pozivamo, da se zavedamo pravilnega ločevanja in odlaganja odpadkov, mi pa si bomo še naprej prizadevali, da bomo izboljšali naš delovni proces in okolijske razmere v državi«.
»V AmCham Slovenija s pomočjo naših članov počnemo veliko inovativnih stvari. Med njimi bi izpostavila predvsem Partnerstva za spremembe, inovativno platformo sodelovanja, ki že peto leto zapored zbližuje in združuje gospodarstvo in javno upravo, inovativni pa smo tudi v AmCham Komisiji za intelektualno lastnino, kjer skušamo predvsem osveščati, kako pomembna je intelektualna lastnina za podjetja in državo. V AmCham Slovenija radi poudarjamo, da če smo konkurenčni v projektih in kreativni v državi, bomo konkurenčni tudi navzven, zato zelo spodbujamo inovativnost« je povedala direktorica operative in vodja za mednarodno sodelovanje v AmCham Slovenija Vida Dolenc Pogačnik.
»V sklopu projekta Best of the Best je v petih sezonah sodelovalo več kot 110 projektov. Vsako leto je velika gneča v sklopu Inovativnost. Številne poslovne prakse kažejo na to, da smo v slovenski poslovni skupnosti inovativni in ustvarjalni – tako od produktnih, trajnostnih pa do inovacij poslovnih modelov in socialnih inovacij. Inovativnost je preskok od znanja k sposobnosti, da to znanje uporabimo in ustvarimo nekaj novega, ustvarimo inovacijo in danes predstavljeni projekti odražajo prav to,« pa je dodala vodja projekta Best of the Best Tonja Avsenik.

Zmagovalni projekt: Agitavit Solutions in Javno podjetje komunala Brežice: S pametnimi odpadki korak k čistejšemu okolju

Koncept interneta stvari vse bolj spreminja naša življenja, hkrati pa podjetjem ponuja priložnost za inovativno poslovanje. V Javnem podjetju komunala Brežice veliko pozornosti namenjajo ozaveščanju uporabnikov o omejenosti naravnih virov ter spodbujanju trajnostnega ravnanja in ponovne uporabe. Z namenom pametnejšega ravnanja z odpadki in dobrega zgleda so v sodelovanju z Agitavit Solutions izvedli pilotni projekt digitalizacije, katerega cilj je bil vzpostavitev celovitega informacijskega sistema za upravljanje omrežja zabojnikov na ekoloških otokih in pridobiti informacije o prednostih uvedbe na celotno območje. S pametno rešitvijo SensIoT Waste v tradicionalnih zabojnikih spremljajo točno stanje polnosti, njihovo lokacijo in varnost ter tako optimizirajo odvoze smeti in izboljšujejo kakovost celotne storitve. Komunala Brežice število opravljenih poti in s tem strošek praznjenja odpadkov tako lahko na letni ravni zmanjša za do 50 odstotkov. Z razširitvijo obstoječe infrastrukture na celotno območje Občine Brežice želijo nadaljevati zasledovanje ciljev družbe brez odpadkov (t.i. Zero Waste) in ozaveščati občane za odgovorno ravnanje. Projekt je eden redkih dejanskih primerov implementacije interneta stvari pri nas, ki rešujejo resnične poslovne izzive, ter kot tak orje ledino razvoju IoT-informacijske tehnologije in tudi konceptu interneta stvari — v Sloveniji in tudi širše.

(https://www.amcham.si/sl/zmagovalca-v-sklopu-inovativnost-sta-agitavit-solutions.html)
AMAL214860184863_2308381085921872_4647612066943729664_o60287176_2308381165921864_3873571321396854784_o


« NAZAJ NA SEZNAM

Preberite tudi...

Voščilo velika noč 2021

Naše voščilo ob velikonočnih praznikih

Objava: 02.04.2021

Voščimo vam mirne in lepe velikonočne praznike

20210327_104832

Za čiščenje občine Brežice se je odločilo več kot 400 prostovoljcev

Objava: 29.03.2021

Za čiščenje občine Brežice se je odločilo več kot 400 prostovoljcev

čista okolica

Letos bo čiščenje okolja izvedeno posamično

Objava: 05.03.2021

Bodimo varuhi okolja

111016_old-clothes

NAPOVEDUJEMO: SPOMLADANSKI ODVOZ TEKSTILA

Objava: 05.03.2021

Naročite hišni odvoz tekstila

Prešern-Goldenstein

Približuje se kulturni dan 8. februar, ki je PREŠERNOV DAN

Objava: 04.02.2021

Ta dan obeležuje obletnico smrti največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna

Komunala Brežice d.o.o. 2021 - vse pravice pridržane | O piškotkih
Komunalko
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave

Izjava o skladnosti (ZDSMA)

Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (ZDSMA), ureja ukrepe za zagotovitev dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zavezancev po tem zakonu za vse uporabnike, zlasti za uporabnike z različnimi oblikami oviranosti. Ta zakon se uporablja za državne organe, organe samoupravnih lokalnih skupnosti in osebe javnega prava

Na trenutni spletni strani so izvedene potrebne prilagoditve spletne strani po ZDMSA.
Povezava do ZDSMA: http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?sop=2018-01-1351.