OBVESTILO: NOVO: V petek, 14. 12. 2018, bo do poznih popoldanskih ur (predvidoma do 18.00 - 19.00 ure) še motena dobava pitne vode na območju Bušeče in Vrhovske vasi ter Vinjega Vrha, Hrastka, Gradiščka in Belinja, zaradi polnenja vodohrana po popravilu okvare. Prosimo za razumevanje!

Obveščamo vas, da smo
, od 25. 10. 2018 naprej, na voljo na novi lokaciji na Cesti bratov Milavcev 42, Brežice. Vabljeni.
  ZAPRI

ZELENO POSAVJE - za naravo in zdravje


Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj

ZELENO POSAVJE - za naravo in zdravje

Javno podjetje Komunala Brežice d. o. o. se zaveda nujnosti ohranjanja narave, na katero človek v hitrem tempu življenja, prepogosto pozabi.
Skozi celo leto se trudimo z raznimi aktivnostmi izboljšati ozaveščenost prebivalcev o pomenu ohranjanja narave, okolja in naravnih virov ter ekologije.
Posledice človeškega delovanja se vedno bolj kažejo na okolju in že vplivajo na kakovost našega življenja. Čisto in urejeno okolje je vrednota, za katero si moramo prizadevati vsi.
S tem namenom smo oblikovali ekološki projekt »Zeleno Posavje – za naravo in zdravje«, s katerim želimo izboljšati ozaveščenost prebivalcev regije Posavje, o pomenu ohranjanja narave, okolja in ekologije, in sicer o ponovni uporabi stvari, krožnemu gospodarstvu, pomenu pitja vode iz pipe, zmanjšanja zavržene hrane in ločenega zbiranja odpadkov (jedilno olje, kavna usedlina). Poleg tega želimo zmanjšati količino odloženih odpadkov na viru, predvsem biološkega odpada, kosovnega odpada in plastične embalaže.
Projekt je bil s strani s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki upravlja www.eu-skladi.si, potrjen kot ena izmed operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja na območju LAS Posavje. Naše podjetje je vodilni partner v projektu, ostali partnerji so: Kostak, Javno podjetje Komunala Sevnica, Javno podjetje Komunala Radeče in OKP Rogaška Slatina. Skupna višina predvidenih sredstev znaša 135.518,71 € in bo sofinancirana iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR). Predvideni znesek sofinanciranja je 88.864,77 €, zaključek operacije je predviden do 31. 10. 2018.
S projektom bomo pridodali velik del k ohranjanju čistega okolja za vse nas in tiste, ki pridejo za nami. Pripomogli pa bomo tudi najbolj ranljivim skupinam, socialno ogroženim družinam.

NAMEN PROJEKTA
Namen projekta je izboljšanje ozaveščenosti prebivalcev regije Posavje, in sicer o pomenu ohranjanja narave, okolja in ekologije.
 
Poleg tega želimo zmanjšati količino odloženih odpadkov na viru, predvsem biološkega odpada, kosovnega odpada in plastične embalaže.

CILJI PROJEKTA:
 • Vzpodbujanje in pridobivanje eko zavesti,
 • vzgoja za okoljsko odgovornost,
 • vzgoja za zdrav način življenja v zdravem okolju,
 • učinkovita raba naravnih virov (voda, odpadki, energija),
 • spodbujanje k odgovornejši, bolj kritični ter preudarni trajnostno naravnani potrošnji in ozaveščanje o pomenu ponovne uporabe stvari,
 • zmanjšanje količine odložene odpadne hrane v vzgojno-izobraževalnih zavodih, gostinskih objektih in v gospodinjstvih,
 • povečanje pravilnega odlaganja jedilnega olja,
 • zmanjšanje količine odloženega kosovnega odpada,
 • zmanjšanje količine odložene plastične embalaže,
 • zmanjšanje količine mešanih odpadkov zaradi ločenega zbiranja kavne usedline po gostinskih obratih,
 • povečanje pitja vode iz pipe,
 • pomoč najbolj ranljivim skupinam.
REZULTATI PROJEKTA:

V okviru projekta se bo zaposlila ena oseba, več ozaveščenih občanov vseh posavskih občin o pomenu ohranjanja narave in ulični zbiralniki za odpadno jedilno olje.Aktivnosti pri projektu
 • Zbiranje kavne usedline. Več si preberite tukaj.
 • Odpadno jedilno olje. Več si preberite tukaj.« NAZAJ NA SEZNAM

Preberite tudi...

Zajeta slika

Želite brezplačen Organko ali rumeno hišno posodo? Naročite pri nas.

Objava: 09.07.2018

Bi tudi vi želeli, da v vaši kuhinji ne bi bilo neprijetnih vonjav?

logo

Plastična vrečka si ne zasluži všečka

Objava: 25.10.2016

Kot družbeno odgovorno in okoljsko zavedno podjetje se zavedamo, da je eden izmed večjih okoljskih izzivov prihodnosti problematika plastičnih vrečk, ki predstavlja resno grožnjo našemu planetu.

6

Ekološki projekt »Ohranimo čisto okolje«

Objava: 21.09.2016

Živimo v času velikega tehnološkega razvoja in skokovitega napredka na vseh področjih človeškega življenja.

FOTO1

Za čisto okolje vozim na jedilno olje

Objava: 10.01.2018

Odpadno jedilno olje je odpadek, za katerega praviloma ne pomislimo, da bi lahko bil škodljiv za naravo. Zaradi tega ga večina gospodinjstev ne odlaga pravilno in tako ne poskrbi, da se ta odpadek ponovno uporabi kot ekološko gorivo.

Hrana sodi na krožnik ne v smeti

Hrana sodi na krožnik, ne v smeti!

Objava: 01.09.2016

V podjetju se vseskozi zavzemamo za ohranjanje okolja in čiste narave. Zavedamo se, da je eden izmed glavnih izzivov prihodnosti problematika zavržene hrane.

Komunala Brežice d.o.o. 2018 - vse pravice pridržane | O piškotkih