OBVESTILO: Obveščamo vas uporabnike, da je zaradi zapadlega snega v teh dneh, ponekod oteženo delo pobiranja in odvoza komunalnih odpadkov. Zaradi zasneženih cest je do nekaterih gospodinjstev onemogočen dostop. V ta namen vas lepo naprošamo, da nastavite vaše odpadke (lahko nastavite vreče zraven zabojnika) pri naslednjem odvozu.

Zaradi okvare komunalnega vozila, bo ponekod po občini Brežice, odvoz odpadkov po koledarju odvoza odpadkov izveden v popoldanskem času.  V ta namen vas lepo naprošamo, da vaše zabojnike ali rumene vreče pustite na prevzemnih mestu dlje kot običajno.

Seznam izvajalcev zimske službe s kontakti koordinatorjev glede na območje izvajanja lahko najdete tukaj: https://www.komunala-brezice.si/objave/zimska-sluzba

Uporabnike pitne vode iz Sromelj - "Mekote" (od HŠ 50 do HŠ 54/A),  obveščamo, da bo v petek, 27. 1. 2023, med 8.00 in 14.00 uro motena dobava pitne vode zaradi vzdrževalnih del na vodovodnem omrežju.
  ZAPRI

Male komunalne čistilne naprave

Male komunalne čistilne naprave do 50 populacijskih enot

 
Nudimo vam dobavo, vgradnjo in zagon mKČN od petih različnih ponudnikov za katere menimo, da delujejo dobro in izpolnjujejo zahteve zakonodaje. Seveda si lahko občani izberejo katerokoli napravo na trgu, vendar priporočamo, da se pred vgradnjo posvetujejo na Komunali Brežice glede izkušenj o delovanju in vgradnji mKČN.
 
Nudimo vam:

1. Aerobne male čistilne naprave: 

1.1 Naprave s pritrjeno biomaso
  • pritrjena biomasa na nosilcih (biofiltri), določeni primeri delujejo brez elektrike, deluje tudi kjer so objekti občasno naseljeni.
1.2 Naprave z aktivnim blatom
  • aktivno blato je razpršeno in se voda neprekinjeno pretaka skozi različne faze v posodi, deluje na elektriko, vgradnja je možna vsepovsod.
      Kontinuiran sistem:
  • ne potrebuje zunanje krmilne enote, proces poteka skozi različne faze in posode. 
      Sekvenčni sistem (SBR):
  • poteka skozi več prekatov, kot so zbiralnik blata, biološki del, usedalnik. Preko krmilne enote delujejo v ciklu po fazah: 1. faza polnjenja, prečrpavanja, 2. faza zračenja, 3. faza mirovanja, usedanja, 3. faza črpanja vode. Krmili se preko zunanje krmilne enote, brez katere mala čistilna naprava ne more delovati. Z krmilno enoto se programira za različne režime delovanja.

2. Rastlinske čistilne naprave:

  • posnamejo samočistilno sposobnost narave,
  • uporabljajo se zelo pogosto na podeželju, cenovno so ugodne, dosegajo dobre učinke, so trajnostno sprejemljive, brez električne energije, ni potrebnih servisov, izvedemo jih lahko povsod, krajinsko so privlačne.
Informativno ponudbo za dobavo, vgradnjo in zagon vam izdelamo BREZPLAČNO. Natančno in uradno ponudbo, ki je prav tako brezplačna, vam lahko izdelamo v kolikor se boste odločili za sodelovanje z nami in vgradnjo ene od ponujenih čistilnih naprav.

Več o malih komunalnih čistilnih napravah lahko preberete tukaj.

Več o razpisu sofinanciranja mKČN v Občini Brežice lahko preberete tukaj.

Kontakt za povpraševanje in dodatna vprašanja: 07/62 09 276; 041 395 403.
Komunala Brežice d.o.o. 2023 - vse pravice pridržane | O piškotkih
Komunalko
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave