OBVESTILO: DO PREKLICA ODVOZ BIOLOŠKIH ODPADKOV NA DOLOČENIH OBMOČJIH OBČINE BREŽICE IZJEMOMA V POPOLDANSKEM ČASU
Uporabnike obveščamo, da bomo do nadaljnjega, zaradi okvare komunalnega vozila, odvoz bioloških odpadkov na določenih območjih občine Brežice izvajali v popoldanskem času. 
Lepo prosimo, da zabojnike pustite na prevzemnih mestih dlje kot običajno (vsaj do 22. ure) oz. da pred vračilom na mesto preverite, če je zabojnik izpraznjen.
  ZAPRI

TRŽNICA

DSC04941
Komunala Brežice d.o.o. je upravljalec tržnice v Brežicah v skladu z Odlokom o prodaji zunaj prodajaln in tržnem redu (Uradni list RS, št. 53/2012 z dne 13. 7. 2012).

Obratovalni čas

Tržnica obratuje od ponedeljka do sobote, med 6.00 in 14.00 uro.

Vas zanima prodaja izdelkov na tržnici?

Pripravili smo nekaj okvirnih informacij. Za podrobnejše odgovore, nas pokličite na 07 620 92 63 ali nam pišite na info@komunala-brezice.si.

Izvleček Odloka

Vrsta prodajnega blaga:
Na tržnici se trguje na drobno z živilskimi in neživilskimi proizvodi, predvsem se na tržnici prodaja kmetijske pridelke in živila, gozdne sadeže, cvetje, izdelke domače in umetne obrti, tekstilne izdelke in obutev. Prodaja živih živali ni dovoljena.

Prodajalci lahko na tržnico dovažajo le očiščeno in za prodajo pripravljeno blago, ki mora biti hranjeno v čisti embalaži, ki preprečuje razsutje blaga. Skladiščenje blaga na tržnici ni dovoljeno. Po končanem tržnem dnevu morajo prodajalci odstraniti vse blago s tržnih površin in tal.
 
Označitev prodajalca in cen:
Prodajalci morajo svoja prodajna mesta vidno opremiti s cenikom in s podatki prodajalca: nazivom oziroma imenom ter sedežem oziroma naslovom. Obliko in velikost označitve določi upravljavec.
 
Merjenje količin:
Prodajalci so dolžni meriti in tehtati blago z merili, ki so predpisana ali pa običajna za merjenje določene vrste blaga. Merila morajo izpolnjevati zakonsko določene pogoje.
 
Več informacij:
Odlok o prodaji zunaj prodajaln in tržnem redu (Uradni list RS, št. 53/2012 z dne 13. 7. 2012).
Tržnica 1Tržnica 2DSC04891DSC04878
Komunala Brežice d.o.o. 2024 - vse pravice pridržane | O piškotkih
Komunalko
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave