OBVESTILO: Uporabnike iz Gabrja pri Dobovi in Pistač obveščamo, da bo od ponedeljka, 20. 7. 2020 do predvidoma 28. 8. 2020, v okviru med 7.30 in 14.30 uro občasno motena dobava vode zaradi vzdrževalnih del na vodovodu.

Uporabnike iz Malega Vrha obveščamo, da bo danes, 7. 8. 2020, do predvidoma 14.30 ure motena dobava vode zaradi popravila okvare na vodovodnem omrežju.

Uporabnike pitne vode iz Križ obveščamo, da od 6. 7. 2020 do preklica velja omejitev rabe pitne vode.

Vsa obvestila, vezana na delovanje Komunale Brežice, v času ko veljajo še nekateri ukrepi povezani s COVID-19, najdete tukaj. ZAPRI

TRŽNICA

DSC04941
Komunala Brežice d.o.o. je upravljalec tržnice v Brežicah v skladu z Odlokom o prodaji zunaj prodajaln in tržnem redu (Uradni list RS, št. 53/2012 z dne 13. 7. 2012).
 

Obratovanje Tržnice Brežice v času epidemije

V času trajanja epidemije koronavirusa smo v skladu s priporočili Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prostor omočili obratovanje Tržnice Brežice in s tem prodajo pridelkov in živilskih proizvodov lokalnih prodajalcev. Seznam prodajalcev je objavljen na tej povezavi.

Prodaja ostalega blaga (tehnično blago, oblačila, obutev, suha roba in podobno) na tržnici v času trajanja epidemije ni dovoljena.

Zdravje in začita pred epidemijo je na prvem mestu. Ustrezno bo poskrbljeno tako za varnost prodajalcev, kot tudi kupcev. IzvajalI bomo vse varnostne ukrepe v skladu s priporočili za preprečitev širjenja okužbe s koronavirusom.

Za obiskovalce tržnice bo na voljo razkužilo, to bo na voljo tudi pred sanitarijami, ki bodo v času obratovanja tržnice odprte. Razstavljenih kmetijskih pridelkov in proizvodov kupci ne bodo smeli prijemati. Pridelke in proizvode bo lahko prijemal in dajal v vrečke le prodajalec, ki bo ustrezno zaščiten. Prodajne mize bodo postavljene na takšni medsebojni razdalji, da bodo zagotavljale varno socialno razdaljo tako za prodajalce kot za kupce na tržnici. Prodajne mize in površine bodo pred začetkom in ob koncu prodajnega dne očistili in razkužili z razkužilom.

Navodila za obisk in nakup na Tržnici Brežice

 1. VSTOPAJTE ZDRAVI IN POSAMIČNO
 2. PRED VSTOPOM SI PRI VHODU RAZKUŽITE ROKE
 3. UPOŠTEVAJTE OMEJITEV ŠTEVILA   KUPCEV (DO 5 KUPCEV V PROSTORU).
 4. MED NAKUPOM UPOŠTEVAJTE NAJMANJŠO RAZDALJO 1,5 m
 5. BLAGA, KI GA ŽELITE KUPITI, SE NE DOTIKAJTE
 6. BLAGO BO ZA VAS PAKIRAL IZKLJUČNO PRODAJALEC

SKUPAJ POSKRBIMO ZA ZAŠČITO PRED OKUŽBO S KORONA VIRUSOM.

Ukrepi Občine Brežice v času epidemije

Župan Občine Brežice je, z dne 23. 3. 2020, sprejel odredbo, ki vsebuje prvi sveženj ukrepov, namenjenih pomoči občankam in občanom v času epidemije.
Eden izmed ukrepov iz Odredbe, ki velja v občini Brežice v času epidemije, je tudi ta, da bodo lokalni pridelovalci hrane na tržnici oproščeni plačila najemnine.

Obratovalni čas

Tržnica obratuje od ponedeljka do petka, med 6.00 in 13.00 uro.

Vas zanima prodaja izdelkov na tržnici?

Pripravili smo nekaj okvirnih informacij. Za podrobnejše odgovore, nas pokličite na 07 620 92 63 ali nam pišite na info@komunala-brezice.si.

Izvleček Odloka

Vrsta prodajnega blaga:
Na tržnici se trguje na drobno z živilskimi in neživilskimi proizvodi, predvsem se na tržnici prodaja kmetijske pridelke in živila, gozdne sadeže, cvetje, izdelke domače in umetne obrti, tekstilne izdelke in obutev. Prodaja živih živali ni dovoljena.

Prodajalci lahko na tržnico dovažajo le očiščeno in za prodajo pripravljeno blago, ki mora biti hranjeno v čisti embalaži, ki preprečuje razsutje blaga. Skladiščenje blaga na tržnici ni dovoljeno. Po končanem tržnem dnevu morajo prodajalci odstraniti vse blago s tržnih površin in tal.
 
Označitev prodajalca in cen:
Prodajalci morajo svoja prodajna mesta vidno opremiti s cenikom in s podatki prodajalca: nazivom oziroma imenom ter sedežem oziroma naslovom. Obliko in velikost označitve določi upravljavec.
 
Merjenje količin:
Prodajalci so dolžni meriti in tehtati blago z merili, ki so predpisana ali pa običajna za merjenje določene vrste blaga. Merila morajo izpolnjevati zakonsko določene pogoje.
 
Več informacij:
Odlok o prodaji zunaj prodajaln in tržnem redu (Uradni list RS, št. 53/2012 z dne 13. 7. 2012).
Tržnica 1Tržnica 2DSC04891DSC04878
Komunala Brežice d.o.o. 2020 - vse pravice pridržane | O piškotkih
Komunalko